Het Nederlandse ondernemingsklimaat in cijfers 2010

Avatar foto Overige
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

In deze publicatie beschrijft het CBS aan de hand van 36 indicatoren de eerste gevolgen van de financiële crisis voor het ondernemingsklimaat in Nederland. De geselecteerde indicatoren zijn over verschillende thema’s verdeeld en lopen uiteen van macro-economische variabelen zoals de omvang van de staatsschuld tot het aantal nieuwe ondernemingen. De ontwikkelingen in Nederland worden in deze publicatie vergeleken met die in een vaste groep van 19 referentielanden. Het gaat hierbij om gevestigde economieën vergelijkbaar met die van Nederland (14 EU-landen, 5 niet-EU-landen).

Vragen die in deze publicatie worden beantwoord zijn:

(1) Wordt Nederland ‘harder’ getroffen door de financiële crisis dan andere landen?

(2) Hoe stond Nederland ervoor in vergelijking met andere landen toen de financiële crisis zich aandiende?

Deze publicatie is de vijfde in een rij, maar is beperkter van opzet dan de voorgaande edities waar het ondernemingsklimaat aan de hand van een honderdtal indicatoren is geschetst. De publicatie is in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie samengesteld.

Het Nederlandse ondernemingsklimaat in cijfers 2010

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →