Duitse zzp’er kan bij Aegon terecht voor lening

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Duitse zzp’er kan bij Aegon terecht voor lening | ZZP Barometer

Naast Nederlandse zzp-bank Knab nu een Duitse variant

Via het bedrijf Auxmoney, investeert Aegon 1,5 miljard euro in Duitse consumentenleningen, zo meldt het FD. Aegon heeft sinds januari een minderheidsbelang in Auxmoney. Door directeur Eric Rutten van Aegon Bank, wordt Auxmoney gezien als een Duitse variant op de Nederlands zzp-bank Knab. Twee banken met dezelfde cultuur, gedreven door technologie en data.

Welke bedrijfsvorm kiezen als zzp'er? Download deze gratis checklist

Klaar om te beginnen met je eigen onderneming, maar twijfel je welke bedrijfsvorm het beste bij jou past als ZZP’er? Download onze gratis checklist om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

Meer info

Constant rendement

In navolging op zzp-bank Knab gaat Aegon nu ook in Duitsland de zzp’ers op weg helpen, als het gaat om het afsluiten van een lening. Aegon investeert namelijk 1,5 miljard in de Duitse fintechbank Auxmoney, in consumentenleningen, dit om diversiteit in de beleggingsportefeuille van Aegon te brengen en risico te spreiden.
“We zijn een spaarbank met veel hypotheken op de balans. Consumentenleningen hebben een constant rendement, dat past goed bij onze beleggingstrategie”, aldus Eric Rutten, directeur van Aegon Bank.

Zzp-bank

Rutten ziet de nieuwe uitdaging als een logisch stap en kijkt daarbij ook naar de Nederlandse variant Knab, erg populair onder zzp’ers. “Met Auxmoney steken we onze teen in het water op het gebied van consumentenleningen. Knab en Auxmoney worden allebei gedreven door technologie en data en lijken qua cultuur sterk op elkaar. Het is een logische match.”
Zzp’ers, freelancers en starters op de arbeidsmarkt in Duitsland krijgen met deze investering van Aegon nu ook een kans om een lening af te sluiten, hetgeen vaak lastig is bij de traditionele banken. reeds tien jaar is Auxmoney actief op de Duitse consumentenmarkt en in die tien jaar van zijn bestaan vond al ruim €400 mln een nieuwe bestemming. Hopelijk zal, in navolging van de Nederlandse zzp’er bij Knab, ook de Duitse zzp’er zijn weg naar de bank vinden.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

Nieuwe zzp-hypotheek door co-creatie Knab & Aegon
Hypotheek
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
5 tips voor jouw financiën als zzp'er - ZZP Barometer
5 tips om jouw financiën te verbeteren als zzp'er
Financiën
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →